mandag 13. februar 2012

Kredittkort for deg som er 18 år

Er du kun 18 år, så er mulighetene litt begrenset når det gjelder å få kredittkort. Uansett så er det så mange fordeler med kredittkort at det kan lønne seg å skaffe et. Noen av fordelene er rabatt på drivstoff, opptjening av poeng ved reiser, gratis reiseforsikring om du betaler minst 50 % av reisen med kredittkortet og oppsamling av bonus ved kjøp i forskjellige butikker. Derfor er det dumt og ikke få seg et kredittkort. Er du så ung er det derimot vanskeligere å få kredittkort dersom du ikke har jobbet når du var 17 år, for da har du ingen inntekt å vise til på selvangivelsen som kredittkortselskapene ofte krever i søknadsprosessen. Har du derimot inntekt å vise til vil det ikke være noe problem.

Grensen for kreditten vil nok uansett bli rundt 5000 kroner som en start. Viser du dem at du bruker kredittkortet aktivt og betaler i tide vil du etter kun få måneder etterpå kunne kontakt kredittkortselskapet og snakke med dem om en økning av kredittgrensen din, for da bygger du opp en tillit til selskapet. De stoler mer på at du også i fremtiden klarer å betale regningene dine.

Enklest er det å kontakte din private bank via nettet eller oppsøke dem, søke om et kredittkort via dem, side de allerede vet litt om deg fra før og kan se på historikken som du har. Har du bankkort, bankkonto og kanskje noen forsikringer i banken er du ansett som en totalkunde og kan dermed få et kredittkort med i pakken som totalkunde.

Kredittkort uten kredittsjekk

Hvorfor vil du egentlig ha et kredittkort uten kredittsjekk? Det kan være for at du har problemer med å betale gjelden du allerede har. Et kredittkort vil i de fleste tilfeller ikke kunne hjelpe deg videre her. Det vil bare medføre at du igjen vil få mer gjeld som du ikke klarer å betjene. I noen tilfeller kan det også være løsningen om du ikke får andre typer lån som private lån og forbrukslån. Uansett vil ikke kredittkortselskapene gi deg et kredittkort uten at du kan vise til noen form for inntjening, for de vil ha pengene sine.

Du må derfor angripe situasjonen litt annerledes, om du søker på et kredittkort og du ikke får innvilget kredittkortet, så ta kontakt med kredittkortutstederen og spør etter hvorfor.

Som oftest vil det være at du har en betalingsanmerkning, den kan du heldigvis lett få fjernet. Kredittopplysningsselskapene skal fjerne opplysningene om betalingsanmerkninger så snart de er gjort opp. Du må derfor finne en måte å få betalt dem og så kontakte dem for å fjerne betalingsanmerkningene. Det blir som oftest gjort i løpet av få dager. På den måten kan du på nytt søke om et kredittkort.
Om du derimot ikke har mulighet, men kan vise til lønnsgrunnlag, så kan du kontakte kredittkortselskapet og spørre dem om du kan bruke kredittkortet til refinansiering av annen gjeld, og så betale ned på kredittkortet fordelt på flere måneder. Det er en dyrere løsning, men er du i knipe så vil det i hvert fall løse betalingsanmerkningene dine.

Dessverre så er det altså ikke noe kredittkortselskap som vil utstede et kredittkort uten kredittsjekk, men prøv å søk uansett.